tel.: +36 70 639 2000   |   e-mail: matyas.olah@archishade.hu    |   WWW.ARCHISHADE.HU    |   e-mail: laszlo.bodis@archishade.hu   |   tel.: +36 30 219 4740
A külső textilárnyékolók a beltéri rolók fejlesztéseként jöttek létre, melyet az az igény inspirált, hogy a napsugárzásból adódó hőt már az épületen kívül felfogjuk... [Bővebben]
Megnevezés Max. méretMax. felületMegvezetésSzélállóságSorolhatóság Tulajdonságok
Panovista <sup>®</sup> Max Sarok sorolású ajtókhoz

Panovista ® Max Sarok sorolású ajtókhoz (178)

600 + 600 cm x 340 cm30 m2Sínes90 km/hnem sorolható

 

Panovista® Max

 

Leírás:

A belga Renson® legújabb fejlesztései követik az építészeti trendeket. A legújabb fejlesztés lehetővé teszi sarokablakok és ajtók árnyékolását a sarkokon elhelyezett lefutó sínek és sodronyok nélkül. Ezzel lehetővé téve, hogy csökkentsük a panorámát. Ideális alkalmazási terület olyan sarok nyílászárók esetén, amelyek sarok profil nélkül, üveg-üveg találkozásával készülnek illetve olyan sarok ajtóknál, amelyeknek mozgó szárnya sarkokon találkozik külön sarok soroló profil nélkül.
Ez a megoldás tökéletesen elrejthető, az épület tömegének részévé tehető. A két szárny mozgása egyszerre történik, közös 90°-ban gérvágott záróléccel, a sarkokon zipzárral rögzített és fényrés nélküli textillel. Textil megvezetése a Fixscreen®  esetén megismert ZIP technológiával történik a falkávákba rejtett lefutó sínekkel.

Előnyei:

 • Szélállóság: Megfelel az EN 13561 (Szélállóság 3. kategória) európai szabványnak, így a zörgő és foszladozó árnyékolók már a múlté lettek.
   
 • A sarkok zipzáras rögzítésének köszönhetően a sarkoknál sem lehet fényrésre számítani.
   
 • A Textil gyűrődésmentessége: A speciális megvezetésnek köszönhetően az árnyékolóban a vászon mindég feszes és gyűrődésmentes.
   
 • Rovarvédelem: intenzív szellőztetést tesz lehetővé, de az árnyékoló teljesen leengedett állapotban biztosítja a rovarvédelmet is, mivel az alsó sín a párkányon egy tökéletes zárást biztosító záró profillal rendelkezik. 
   
 • Csendes működtetés: Mivel a vásznat az oldalsínek tartják végig, és az alsó sín is kellő mértékben zárt, az árnyékoló működése nem zajos. 

Méretek (bővebben lsd. a mérettáblázatban):

 • Szélesség: max. 600 cm +  600 cm 
 • Magasság: max. 340 cm 

Árnyékolt felület maximális mérete két mezővel:

 • 22,4 m2 vezetékes vezérlésű motoros mozgatással
 • 30 m2 rádiós vezérlésű motoros mozgatással

Árnyékoló minimális szélessége: 

 • 65 cm motor nélküli oldalon
 • 85 cm motor rögzítés oldalán

 

 Szélállósága:

 • Üveg felület előtt 90 km/h - WK3 (szélérzékelő alkalmazása ajánlott)

 

Az árnyékoló szerkezete:

 • Tok anyaga: Préselt alumínium profil, EN AW-6063 T66 ötvözet. Felületkezelés: Eloxálás 20 mikron vastagságban. Porfestés a kívánt RAL színben. 155 x 150 mm-es tok méret.
   
 • Speciális tengely: a núttal ellátott speciális tengely galvanizált acélból, kónuszosan kiképzett végződésekkel (a feltekert zippzár helyigényének megfelelően). A közösítés a két tengely között fogas kerekes mechanizmussal történik.
   
 • Záróléc: Gérvágott profil, melyet egy galvanizált acélrúd erősíti, amelyet teljesen elfed a záróléc. A rudat PE hab borítja, hogy az alumínium és az acél ne érintkezzen. A párkányra való tökéletes illeszkedést egy műanyag záró profil biztosítja. Anyaga préselt alumínium profil ENAW-6063 T66 ötvözet. Felületkezelés: Eloxált 20 mikron vastagságban. Porfestés a kívánt RAL színben.
   
 • Oldalsó lefutó sínek: külső és belső vezetősínekkel készülnek. A külső vezetősín (34 x 150 mm) két részből áll, közvetlenül a tömör felületre csavarozhatóak. A belső vezetősín nagy szilárdságú műanyagból készül és (60 mm hosszú) neoprén pufferekkel van felszerelve, hogy széllökések esetén megvédje a szövetet. Anyaga: Préselt alumínium profil ENAW-6063 T66 ötvözet. Felületkezelés: Eloxált 20 mikron vastagságban. Porfestés a kívánt RAL színben.
         
 

 

 

 

 


Szövet specifikációk:

 • Üvegszálas szövet: Ezt az anyagot PVC bevonatú üvegszövet szálakból készítik (tűzvédelmi M1 kategória). Az üvegszálas textilből készült árnyékoló alaktartó, a hő és a páratartalom nincs rá hatással, színtartó és nem bomlik. A kész árnyékoló széleit átlátszó 9 mm széles 0.3 mm vastag erősítő szalag hegesztéssel zárják. Az árnyékoló alja és teteje szintén hegesztett kivitelű, amelybe egy vezető zsinórt fűznek. Amennyiben az árnyékoló magassága és szélessége meghaladja a 2,7 m-t, az árnyékolón vízszintes hegesztett összeeresztés lesz.
   

 

 

 

Szélcsatornás vizsgálat:

Helyszíne: Von Karman Folyadékdinamikai Intézetben. Szélcsatornás vizsgálati tanúsítvány a Von Karman Intézetből (EAR0410). Maximális szélterhelés (FIXSCREEN®  2000 x 2000 mm)

Eredmény:

FIXSCREEN®  120 Km/h

Normál árnyékoló 30 Km/h


Nyomáspróbák:

Roncsolásos vizsgálatok a WTCB-ben. Maximális nyomásterhelés az I.a.w. NBN EN 1932 2001-es verzió szerint. Beszámoló a tartóssági tesztekről a WTCB-től (651. sz. XE823 CAR4139)

Eredmény:

335 Pa

600 Pa

A nyomást 50 Pa-os lépésekben emelték 600 Pa-ra. 600 Pa-nál a bal oldali zippzár kijött a vezető oldalsínből. Ily módon
a minta nem sérült.

 

 

 

 

 

 

 

Kiírási szöveg:

Renson Panovista Max zip-es vezetősínes sarok megoldás, a sarkon zipzárral közősített textilel ..... textillel. Szélállóság min. 80 km/H. Méret: ... Szín: ...
 
 

 

Katalógus, prospektus:

 

Renson Panovista prospektus, angol nyelvű

letöltés

Renson Panovista prospektus, német nyelvű

letöltés

 

 

 Csomóponti rajzok:


Panovista részlet rajzai és beépítési csomópont

dwg;    pdf
   
 


 


Minőségi tanúsítványok:

 

 

Árajánlat kérés erről a termékről

0 FtÁrajánlatba felvesz Árajánlat megtekintése

Egyéb ajánlott termékek

Fixscreen<sup>®</sup> 150 EVO rejtett tokozatú rendszer IM7

Fixscreen® 150 EVO rejtett tokozatú rendszer IM7 (168)

Panovista <sup>®</sup> megoldás üveg üveg találkozású sarok nyílászárókhoz

Panovista ® megoldás üveg üveg találkozású sarok nyílászárókhoz (179)