tel.: +36 70 639 2000   |   e-mail: matyas.olah@archishade.hu    |   WWW.ARCHISHADE.HU    |   e-mail: laszlo.bodis@archishade.hu   |   tel.: +36 30 219 4740
A külső textilárnyékolók a beltéri rolók fejlesztéseként jöttek létre, melyet az az igény inspirált, hogy a napsugárzásból adódó hőt már az épületen kívül felfogjuk... [Bővebben]
Megnevezés Max. méretMax. felületMegvezetésSzélállóságSorolhatóság Tulajdonságok
Slidefix<sup>®</sup> horizontális mozgatású ZIP-es textil árnyékoló

Slidefix® horizontális mozgatású ZIP-es textil árnyékoló (176)

Szél.: 800 cm Mag.: 300 cm122ZIPzáras-sínesmax. 130 Km/h800 x 300 cm-ig

 Leírás:

A Slidefix® a Fixscreen®  esetén alkalmazott és bevált technológiával készül, mely révén igazán szélálló árnyékoló, mely a szerkezet textil széleihez rögzített innovatív zippzár-rendszert alkalmaz, amely állandóan a rendszer sínjeiben tartja az árnyékolót, így biztosítva annak szélállóságát és teljesen zárt állapotban a rovarvédelmet.


A hagyományos textil árnyékolókkal ellentétben ez a szerkezet oldal irányú (horizontális) mozgásra van tervezve. Ennek köszönhetően két egymásfelé fordított szerkezettel akár tokkal együtti 8 m-es (7,7 m-es) fesztáv vagy sarok illesztés is kivitelezhető. A textilt tartó tengely és tokozata a fal kávában rejthető el vertikálisan.  

Az árnyékolók szerkezetét a üvegszálerősítésű polyester textilek széles színválasztéka teszi teljessé, hogy azok  kiegészítsék, vagy éppen kontrasztot teremtsenek az épülettel és segítsenek kellemes élet- és munkakörülményeket kialakítani.
Az anyag ezen szerkezet esetén az "élére" állítva helyezkedik el, tehát a hagyományos árnyékolókkal ellentétben a gravitációs erő nem feszíti azt. A mérnökök ezen szerkezet esetén egy ellenfeszítéses megvezetéssel oldották meg a mozgás biztosítását. Ezen technológiai tulajdonságaiból adódóan a textil alján és tetején kisebb hulámosodás jelentkezhet.

 

Előnyei:

 • Szélállóság: A Slidefix® megfelel az EN 13561 (Szélállóság 3. kategória) európai szabványnak, így a zörgő és foszladozó árnyékolók már a múlté lettek.
 • Rovarvédelem: intenzív szellőztetést tesz lehetővé, de az árnyékoló teljesen leengedett állapotban biztosítja a rovarvédelmet is, mivel az alsó sín a párkányon egy tökéletes zárást biztosító záróprofillal rendelkezik.
   
 • Csendes működtetés: Mivel a vásznat a sínek tartják végig, és a záróléc is kellő mértékben zárt, az árnyékoló működése nem zajos. 
   
 • A rejtett beépítést a oldalirányba nyíló szerelőfedél teszi lehetővé.
   
 • Keskeny mélységű tok kialakításának köszönhetően könnyen elrejthető a homlokzati szigetelésbe vagy burkolat mögött.

Méretek (bővebben lsd. a mérettáblázatban):

 • Szélesség: max. 400 + 400cm 
 • Magasság: max. 300 cm 

Árnyékolt felület maximális mérete egy mezővel:

 • 12 m2 motoros mozgatással

 

Két mezős szerkezetek:

 • Lehetséges két szerkezet egymással szemben történő működtetése. 

 

Szélállósága:

 • Üveg felület előtt 90 km/h, szabadon álló szerkezet esetén (amennyiben nincs a textil mögött üveg felület) 80 km/h. Pontos adatot méret fügvényében tudunk megadni.

Az árnyékoló szerkezete:

 • Tok anyaga: Préselt alumínium profil, EN AW-6063 T66 ötvözet. Felületkezelés: Eloxálás 20 mikron vastagságban. Porfestés a kívánt RAL színben.
   
 • Speciális tengely: a núttal ellátott speciális tengely galvanizált acélból, kónuszosan kiképzett végződésekkel (a feltekert zippzár helyigényének megfelelően).
   
 • Záró léc: egy galvanizált acélrúd erősíti, amelyet teljesen elfed a záróléc. A rudat PE hab borítja, hogy az alumínium és az acél ne érintkezzen. A fogadófelülethez való tökéletes illeszkedést egy műanyag záróprofil biztosítja. Anyaga préselt alumínium profil ENAW-6063 T66 ötvözet. Felületkezelés: Eloxált 20 mikron vastagságban. Porfestés a kívánt RAL színben.
   
 • Alsó sín: külső és belső vezetősínekkel készülnek. A külső vezetősín (110 x 100 mm) két részből áll, közvetlenül a tömör felületre csavarozhatóak és rejtett vízelvezetéssel rendelkezik. A belső vezetősín nagy szilárdságú műanyagból készül és (60 mm hosszú) neoprén pufferekkel van felszerelve, hogy széllökések esetén megvédje a szövetet. Anyaga: Préselt alumínium profil ENAW-6063 T66 ötvözet. Felületkezelés: Eloxált 20 mikron vastagságban. Porfestés a kívánt RAL színben.
     
 

 

 

 

 


Szövet specifikációk:

 • Üvegszálas szövet: Ezt az anyagot PVC bevonatú üvegszövet szálakból készítik (tűzvédelmi M1 kategória). Az üvegszálas szövetből készült árnyékoló alaktartó, a hő és a páratartalom nincs rá hatással, színtartó és nem bomlik. A kész árnyékoló széleit átlátszó 9 mm széles 0.3 mm vastag erősítő szalag hegesztéssel zárják. Az árnyékoló alja és teteje szintén hegesztett kivitelű, amelybe egy vezető zsinórt fűznek. Amennyiben a szerkezet magassága és szélessége meghaladja a 2,7 m-t, az árnyékolón vízszintes hegesztett összeeresztés lesz.
   
 • Poliészter: Ez a fajta anyag finom hálószerű szövetből készül, melyet tűzgátló PVC bevonattal látnak el (tűzvédelmi M1/M2 kategória). Ezzel az anyaggal a poliészter hossz és keresztirányú szálakait a bevonat készítése előtt és közben megnyújtják, hogy az anyag mérettartó és tartós legyen. Amennyiben a szerkezet magassága és szélessége meghaladja a 1,77 m-t, az árnyékolón vízszintes hegesztett összeeresztés lesz (bizonyos esetében ez a magasság 2,67 m).
   
 • Black-out (fényzáró) üvegszálas: Ezt az anyagot csak belső árnyékolókon használják és 100 %-ban sötétítést biztosít PVC bevonatú (58%) üvegszövet szálakból (42%). Amennyiben a szerkezet magassága és szélessége meghaladja a 1,7 m-t, az árnyékolón vízszintes hegesztett összeeresztés lesz.
   
 • Black-out (fényzáró) poliészter: Ezt az anyagot is kizárólag belső árnyékolóknál használjuk és a finom poliészter hálószerű szövet 100 %-os sötétítést biztosít, amellett, hogy tűzálló PVC bevonata van. A visszája is sötétítő PVC bevonattal ellátott. Amennyiben a szerkezet magassága és szélessége meghaladja a 1,7 m-t, az árnyékolón vízszintes hegesztett összeeresztés lesz. 

 

 

Elérhető méretek motoros meghajtás, egy szárny esetén (legfeljebb két szárny lehetséges):

 

Széles./

1800 mm

2000 mm

2200 mm

2400 mm

2600 mm

2800 mm

3000 mm

3200 mm

3400 mm

3600 mm

3800 mm

4000 mm

magas.

1800 mm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1900 mm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2000 mm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2100 mm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2200 mm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2300 mm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2400 mm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2500 mm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2600 mm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2700 mm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2800 mm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2900 mm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3000 mm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ennél a beépítési módnál, kézi működtetés nem lehetséges!

 

 

 

 

Szélcsatornás vizsgálat:

Helyszíne: Von Karman Folyadékdinamikai Intézetben. Szélcsatornás vizsgálati tanúsítvány a Von Karman Intézetből (EAR0410). Maximális szélterhelés (FIXSCREEN® 2000 x 2000 mm)

Eredmény:

FIXSCREEN® 120 Km/h

Normál árnyékoló 30 Km/h


Nyomáspróbák:

Roncsolásos vizsgálatok a WTCB-ben. Maximális nyomásterhelés az I.a.w. NBN EN 1932 2001-es verzió szerint. Beszámoló a tartóssági tesztekről a WTCB-től (651. sz. XE823 CAR4139)

Eredmény:

335 Pa

600 Pa

A nyomást 50 Pa-os lépésekben emelték 600 Pa-ra. 600 Pa-nál a bal oldali zippzár kijött a vezető oldalsínből. Ily módon
a minta nem sérült.

 

 

 

Kiírási szöveg:

Renson Slidefix zip-es megvezetősínes textil ablakárnyékoló rejtett tokozattal és oldal irányú textil mozgatással.  ... textillel. Szélállóság min. 80 km/h. Méret: ... Szín: ...
 
 

 

Katalógus:

 

Renson Slidefix prospektus

letöltés

 

Csomóponti rajzok:

Slidefix® egyes szerkezet  dwg;    pdf
Slidefix® dupla szerkezet   dwg;    pdf
Slidefix® dupla szerkezet sarok csatlakozással   dwg;    pdf
   

 

 
Minőségi tanúsítványok:

 

 

  

Árajánlat kérés erről a termékről

0 FtÁrajánlatba felvesz Árajánlat megtekintése

Egyéb ajánlott termékek

Fixscreen<sup>®</sup> 150 EVO rejtett tokozatú rendszer IM7

Fixscreen® 150 EVO rejtett tokozatú rendszer IM7 (168)

Fixscreen<sup>®</sup> Slim rejtett tokozatú rendszer IM7

Fixscreen® Slim rejtett tokozatú rendszer IM7 (167)

Fixscreen<sup>®</sup> Slim rejtett tokozatú rendszer IM7

Fixscreen® Slim rejtett tokozatú rendszer IM7 (167)